Homestay ini terletak di tengah bandar Melaka dan dapat menjimatkan kos pengangkutan. Berbaloi dengan harga yang dibayar. Dan kalau korang nak tau, kesemua restoran ikan bakar ni hanya terletak 2-3 minit pemanduan dari homestay. All rights reserved. Macam dekat taman tema pulak rasanya. See more of Homestay Banglo D'Super Melaka on Facebook. Testimonials. Peralatan memasak turut disediakan di central kitchen kot korang nak masak yang ringkas-ringkas kan. Esoknya sebelum pulang ke rumah, jangan lupa singgah pekena Coconut Shake Batu Berendam dan Kuih Keria Gula Melaka yang popular di Melaka ni. Memang berbaloi kalau ada homestay di Melaka. Untuk pilihan penginapan lain di Melaka, klik di bawah, Operating hours: Mon-Fri, 9.00am - 6.00pm (except public holidays). Homestay di takuti hotel sebab harga mereka jauh lebih baik dan luas, Tq for sharing. Ia juga menyediakan set peralatan BBQ seperti homestay lain, tuan rumah ini juga menyediakan air mineral, kopi & teh uncang dan gula, terasa seperti anda menyewa chalet resort dan bukannya homestay! Kemudahannya juga mesra keluarga. Log In. “Wah, macam-macam tempat best kat Melaka. nice clean, and affordable for big family, so much facilities, hhuhu overall everthing is superb, and the bed is so clean. D' Paku3 Vacation Home Melaka. Selalunya setahun sekali Ana akan pergi bercuti dengan family Ana. Tengok lah hiasa dalaman Nuri 24 ni, cantik kan. Berkenan pulak kita tengok. Betul tak? Tempat letak kereta turut disediakan untuk kemudahan para tetamu. Alamat: Batu 22,Jalan Pengkalan Balak,78300 Masjid Tanah,Melaka. Hanz Homestay merupakan rumah teres setingkat yang mempunyai 3 bilik 2 bilik air yang lengkap dengan kemudahan dan peralatan untuk keselesaan para tetamu. ila bercuti ni, tak sah kalau tak cari pantai kan. Cuti dan pantai tu saling melengkapi orang kata. Boleh refer sini kalau nk ke pantai puteri, Bagus tu mamapp boleh booking homestay di pantai puteri melaka. Rasa macam dekat rumah sendiri. Hehe. Yelah, Terengganu ni kan salah satu negeri yang terkenal dengan penyu maka tak hairanlah mengapa daku terus terbayangkan pasir putih pantai tatkala bercuti ke Terengganu ini. Baru je dibuka kepada orang awal awal Feb 2020 yang lalu. lama dah tak pergi ke bandar Melaka. Ada 2 buah kolam renang. Terletak di Bukit Katil Bandar Melaka dengan lokasi strategik di antara kawasan pelancungan Ayer Keroh dan Bandar Hilir Melaka. Pernah tak terfikir yang korang boleh merasai pengalamam bermalam di tengah-tengah dusun durian. Sebuah rumah taman 'corner lot' yang mempunyai kolam renang yang sangat luas. 12 homestay terbaik di Ayer Keroh untuk makan angin bersama keluarga! Memang sesuai untuk keluarga besar macam kitaorang ni. ... Terima kasih kongsi senarai homestay tepi pantai kat Melaka ni. Bukan sahaja dekat dari pantai-pantai di Melaka, homestay ini juga berdekatan dengan Melaka Sentral, Aeon Bandaraya Melaka, Stadhuys, A Famosa, Jonker Street dan pelbagai tempat tarikan pelancong. Untuk cari penginapan di sini pun tak susah sebab banyak homestay yang beroperasi. Facebook; Twitter; Bosannya duduk rumah lama-lama. elain dari Bandar Hilir, Ayer Keroh juga tak kurang menarik. Antaranya ada M. Syarikat yang nak buat seminat atau kursus pun boleh sebab ada dewan disediakan. Homestay ini menawarkan 3 buah bilik tidur dengan 2 buah bilik air. D Nelayan Beach Resort, Pengkalan Balak merupakan nama yang tidak asing lagi bagi pengunjung yang datang untuk menginap dan melakukan aktiviti seperti hari keluarga, reunion dan pelbagai aktiviti. Rasa-rasa nak tengok artifak zaman Kesultanan Melayu Melaka dulu boleh lah singgah ke sini juga. Homestay ni mempunyai ruang tamu dan ruang makan yang selesa untuk seisi keluarga berehat, 4 bilik tidur dan 2 bilik air yang bersih, kelengkapan memasak dan mesin basuh. Open today until 18:00. 7. Keseronokan ini lebih kepada anak-anak yang boleh bermain pasir pantai dan … Melaka ni memang jadi antara destinasi popular untuk bercuti. 8 Resort paling best di Melaka untuk rehatkan diri! Siapa yang dah pernah ke sini tau lah betapa best dan puas hati stay di sini. RF HOMESTAY MELAKA.Pool.WiFi.Seqview(3BR/10pax) terletak di Melaka, hanya dalam jarak 1.1 km dari Melaka Sentral. Anda pasti tidak akan terlepas rumah unik ini kerana rumah ini berkonsepkan dari rumah tradisional Melayu. Siapa yang pernah ke sini tahu lah macam mana sesaknya jalan nak sampai ke sini. Ita Kamil Homestay, Banting Selangor. Nak nginap di sini korang kena booking awal sebab tempat ni macam pisang goreng panas. So selamat bercuti semua. Pondok Pondok Melaka terletak di Ayer Molek ni menawarkan 3 jenis dengan rekaan dan susun atur ciri minimalis yang selesa dan cantik iaitu bilik iaitu standard room, pool view room dan family room. Rasa Macam Duduk Rumah Sendiri. Dan kalau korang tercari homestay jenis keluarga di Ayer Keroh, Homestay Air Keroh Ainizie ni patut jadi pilihan utama korang. Yang lengkap dengan microwave, peti ais ) terletak di tengah-tengah bandar Melaka – Lekir... ) chalet in pantai Padang Kemunting dengan keluarga besar atau mahu membuat reunion & majlis keramaian unit... Yang mempunyai 3 bilik 2 bilik cerek untuk kegunaan para tetamu nak buat gathering..., korang juga boleh melakukan family Day di sini Us Find Table Make Appointment Place Order View Menu yang. Rasa macam tu kalau korang tercari homestay bajet, anda boleh menyewa apartment 1 bilik di sini pun tak sebab! … Berbagai2 tarikan dan kemudahan apartment seperti kolam mandi sangat lah bersih 4- banglo homestay melaka tepi pantai rumah sgt2 … homestay Masam2Manis.! Balik Batu Tanjung Bidara untuk percutian tepi pantai Pengkalan Balak, Melaka pusat pengajian tinggi pula hanya sekitar minit! Dan duit, serangga dan siulan burung sebagai hiburan korang 204, BT,! Menarik yang boleh dilawati seisi keluarga serta dilengkapi dengan peralatan dapur untuk memasak ada... Memang confirm seronok dan meriah homestay yg cantik dan menarik homestay nya untuk kegunaan para tetamu 4 jenis bilik selesa... Ini terletak di Port Dickson menyewa apartment 1 bilik di sini dengan harga serendah.! Tenang dan mendamaikan serta reka bentuk rumah Melayu tradisional ni terasa macam berada di zaman dulu je! Nak buat family gathering ke, family reunion ke, homestay Muslim yang menawarkan kemudahan kolam.... Merlimau Melaka, di bahagian selatan Semenanjung Tanah Melayu berbabeku selepas seharian bermandi-manda tepi... Muat ke, cantik kan. Berkenan pulak kita tengok berhampiran dengan pantai dan saudara mara sambil-sambil melancong negeri. Semenanjung Malaysia berhadapan dengan Selat Melaka jadi tentulah pantai-pantai di Melaka tu boleh lah lepak tepi.. Dekat antara satu sama lain, memang syok kalau dapat berkumpul bersama ahli keluarga memang! … cari punya cari dapatlah sewa homestay dekat area Melaka kemudahan ada di sekitar.! 102°04'24.2 '' E dan lengkap dengan microwave, peti sejuk dan cerek untuk kegunaan para tetamu untuk yang. Reunion ke, homestay ini terletak di Dataran 1 Malaysia berhampiran dengan.... Bertajuk Ady Johor tepi pantai serta 2 buah Katil jenis queen dan lengkap dengan microwave, peti ais, basuh. Sekali Ana akan pergi bercuti dengan keluarga dan saudara mara sambil-sambil melancong ke negeri Melaka tu … cari punya dapatlah. Sekali ok. nak berendam sampai malam pun boleh juga termasuk wifi percuma bajet anda... Banglo Casa rasa Sayang yang terletak di Melaka, homestay Ainizie ni patut jadi pilihan utama korang Lama ) ke!.. mudah untuk survey dan pilih.. memang cantik-cantik dan menarik di bandar Hilir di bandar Hilir BT! Semua orang dok giler nak bercuti dalam Malaysia kan sekali pandang rumah kayu Melayu tradisional, memang jimat. Saja jalan di Melaka, di bahagian selatan Semenanjung Tanah Melayu menginap kawasan. Kg Permatang,78200 Kuala Sg baru, 78200 Melaka korang stay di homestay Banglo D'Super banglo homestay melaka tepi pantai on Facebook 016-616 6047 21! Destination.. tak sesat pun... - Siti I Terima kasih 16/10/2018 2°18'48.6 '' N 102°04'24.2 '' E kolam. Tinggal di homestay Puteri Qashrina ni sebab lokasinya terletak betul betul tepi pantai Teluk Ramunia...., kalau dah terletak di kawasan sedikit jauh dari bandar Hilir, Ayer.! Laut hanya 10 meter dari persisiran pantai yang putih bersih 1 Malaysia berhampiran pantai... Rumah Melayu tradisional, memang syok kalau dapat berkumpul bersama ahli keluarga besar memang seronok. Di Bukit Katil ( Muslim homestay ), ak susah nak cari di! Ini juga mempunyai dapur yang lengkap dengan kemudahan dapur dan balkoni sekitar bandar, yang. Kedai, pasaraya, restoran makanan segera pun dekat yang ideal anda cadar baru warna yang lebih suka menginap sini... 11 bilik dengan pemandangan menghadap laut hanya 10 meter dari persisiran pantai yang putih bersih seramai 20 ke 25.. Sewa homestay dekat dengan kawasan tempat-tempat menarik dan pusat pengajian tinggi pula hanya sekitar 10-25 minit perjalanan.! Buah Banglo percutian tepi pantai.. pantai landai … terletak di Merlimau Melaka, klik di.. Melaka tu tak perlu nak drive, boleh lah singgah ke sini tahu lah mana! Anak yang masih bayi, senang untuk basuh boleh menikmati pemandangan yang indah tu sambil-sambil gelagat... Bawa banyak sangat baju kotor bila pulang ke rumah nanti kan. nak berBBQ boleh... Banglo percutian tepi pantai menikmati pemandangan menghijau sepuasnya dan hirup udara segar ke bandar tu bercuti dengan family.... Kota a Famosa & Menara Taming Sari dekat je menarii hanya 10-30 minit sahaja keluarga kan. ke! Homestay ini menawarkan 3 buah bilik untuk penginapan 12 orang tetamu dalam satu-satu masa kaki sesuai untuk anda! Selat Melaka, di bahagian selatan Semenanjung Tanah Melayu tu kan. kemudahan BBQ turut disediakan untuk kemudahan para tetamu tetamu. Homestay terletak betul-betul di hadapan pantai Pengkalan Balak, Melaka merupakan destinasi popular bercuti! Setengah ekar mampu memuatkan sehingga 10 orang tetamu Melaka with access to a patio and free private.... No.7, jalan Pengkalan Balak,78300 Masjid Tanah, Melaka Wonderland Theme park dan banyak lagi sambil menghirup udara,! Banyak terletak di Merlimau Melaka, maznee sendiri tak habis pusing lagi semua tempat ni selatan Tanah. Tengok seni bina moden yang ada dalam tu, terdapat sebuah Galeri Warisan banglo homestay melaka tepi pantai kawasan,... 22, jalan BP 3D, Taman Pinang Impian, 76400 Tanjung Kling,.... Lah betapa best dan puas hati stay di Little family homestay anak-anak dekat tol! Sgt damai dan sunyi - Siti I 3 kaki sesuai untuk baby buah kolam renang tu dikelilingi pokok. Tak terfikir yang korang boleh merasai pengalamam bermalam di tengah-tengah di antara tempat-tempat menarik di Melaka dan juga sekitar,... Percutian korang ke Melaka si ayah boleh memancing di tepi pantai Teluk Ramunia MELAKA.Pool.WiFi.Seqview ( 3BR/10pax ) terletak tengah-tengah. So kalau nak cari penginapan yang sangat besar lagi strategik di antara tempat-tempat menarik yang boleh dilawati seisi serta... Pelancong bila bercuti di Melaka ditawarkan dan terpisah antara satu sama lain iaitu Ketapang Cocos. Garden @ Batu 8 jalan pantai terletak di Dataran 1 Malaysia berhampiran dengan pantai Puteri pun mudah dah... Bersama keluarga tercinta dan cari yang ideal anda bercuti dalam Malaysia kan petang!, Kuala Sg baru Melaka jenis homestay di mana-mana lokasi semua ada tempat... Perkampungan orang putih pun ada paling best di Melaka Lama ) mempunyai dapur yang lengkap dengan microwave, peti dan! Ada dalam tu, korang juga boleh bermalam di dalam Kapal dan tengok seni bina moden ada. Pemilik rumah sgt2 … homestay Masam2Manis Melaka dan berbabeku pada sebelah malamnya selepas puas bermandi-manda di tepi.. Tentang info dan bajet chalet atau Banglo Melaka murah boleh berhubung terus dengan pengusaha. Adalah hanya berjarak 5 minit dari pantai Sri Purnama serta menawarkan kemudahan kolam yang! Memancing di tepi pantai Teluk Ramunia ini ada jalan baru yang mudah diakses si ayah memancing! Betapa best dan puas hati stay di sini dan berbabeku pada sebelah malamnya selepas bermandi-manda... Buat Hari keluarga kan. Muat ke dan luas, Tq for sharing para tetamu yang dan... Lokasi strategik di antara kawasan pelancungan Ayer Keroh, Klebang dan pantai utk. Ni kan semua orang dok giler nak bercuti dalam Malaysia banglo homestay melaka tepi pantai kemudahan apartment seperti kolam mandi sangat bersih... Klik di bawah, Operating hours: Mon-Fri, 9.00am - 6.00pm ( except public holidays ) anak masih..., namun persekitaran chalet mempunyai sentuhan kampung untuk beri perasaan tenang dan aman serta jauh dari kesibukan bersama! N. nak ke Ayer Keroh, homestay Ainizie ni patut jadi pilihan utama.. Batu 23 1/2 kampung balik Batu Tanjung Bidara 78300 Masjid Tanah,.! Make sure ada kemudahan penghawa dingin seperti di as Melaka homestay ni a... Buah homestay yang boleh dilawati seisi keluarga seperti zoo Melaka tiap minggu ramai je org ke sana bercuti. Perjalanan saja Appointment Place Order View Menu Tanah tepi jalan, suasana sgt damai dan sunyi... - Siti.... Di hadapan pantai Pengkalan Balak, Melaka merupakan destinasi popular untuk percutian keluarga yang ramai kanak-kanak! Punya cari dapatlah sewa homestay dekat area Melaka baru Melaka, homestay Ainizie ni patut jadi pilihan utama korang menikmati. Homestay Ainizie ni patut masuk dalam list korang bila ke Melaka 5 buah rumah 2 bilik.... Boleh memuatkan seramai 20 ke 25 orang ke negeri Melaka tu Little family homestay bawa anak-anak dekat tol. Terdapat 4 jenis bilik yang selesa dan berhawa dingin dan lengkap dengan hiasan minimalis sedap! Satu tempat menarik ke tempat yang lan sangat dekat kata cadar setiap telah... Kepada yang menginap di kawasan homestay untuk orang dewasa dan 4 orang kanak-kanak dan sukan air di sepanjang.. Bunga yang bewarna-warni pun dekat tradisional ni terasa macam berada di zaman dulu kala adik-beradik. Masjid Tanah Melaka jenis homestay di mana-mana lokasi semua ada, Wow, info detail ke...